duvberget.com © 2009

 

DUVBERGET

gallerier

 

 

• Blandat »

Diverse bilder

 

 

• Djuren »

De har sin plats -

ludna eller inte...

 

 

• Trädgården »

Både fägring och nöje -

samt en hel del jobb

 

                                                                                         

 

 

På gång just nu!

 

Tillbaka från en skön

semester och med

bagaget fullt av

sticklingar!

 

Något som har blivit en vana men också ett nöje är att skaffa sig nya växter från de resmål som vi besökt. Det är inte alltid det är fråga om några rariteter men det blir ändå som ett minne från en trevlig upplevelse i vårt liv. Nu sist var det Teneriffa vi besökte och trots det karga landskapet så finns det mycket planterat vid hotellen och i parker - otroligt många olika hibiscusar vilket också är det som fyllde våra petflaskor med sticklingar... plus lite annat, nerium och några enastående bouganvilla!

 

Bilden på den vita hibiscusen är ett av kapen sen en tidigare resa som tyvärr dog av slarvig skötsel... men nu finns det hopp om nya! :)

 

Bilden på bouganvillan är fantastisk - på samma buske fanns det både rosa, rosavita och vita blommor! Dessutom så hade den ett vackert varigerat bladverk i gult och grönt! Tyvärr så är de inte alltför lätta att rota... så vi får väl se! :/

 

23.1-10

Idag blev det ett besök på Rockdala och inköp av årets första fuchior och pelargoner... Sju olika fuchior och två pelargoner blev dagen skörd. Lite tidigt är det ju men vårkänslorna börjar komma!! ;)

 

24.1-10

Nu har iallafall några av sticklingarna slagit rot... två olika slags Nerium har fått rötter och blivit planterade i små krukor. Ångrar nu att jag inte markerat vad de var för något men det får bli en överraskning när de så småningom slår ut i blom! :)

Vad gäller bouganvillan så ser det inte lika hoppfullt ut... de flesta har tappat sina blad - men skam den som ger sig!

Solandra maximan har börjat växa men det är tveksamt om det beror på någon rotbildning... snarare att det är ett så bra microklimat i terrariet!

 

             

         Solandra maxima                                                   Neriumsticklingarna med fina rötter (03.2-10)

 

 

 

 

23.2-10

Då har jag tagit mig tid att vårfixa lite i växthuset... det behövdes verkligen! Sniglar, multnande löv och förväxta skott hamnade i skräphinken och förpassades ut i den bitande kylan. Det kändes skönt att få det gjort då det underlättar senare skötsel i vår...

Pelargonerna "hyvlades" ner till fötterna så nu måste väl jag snart ta itu med omplantering också - fast det är ganska kul... lite som terapi! :)

 

 

 

25.4-10

Våren är här och det börjar prunkas både här och där...

I växthuset knoppas och blommar pelargonerna, ute börjar knoppar svälla och perennerna börjar titta upp ur myllan. Gladast är jag nog över att en av hibiscussticklingarna idag blommade med en vit blomma... då är den tillbaka på Duvberget! :)

Nu hoppas jag att någon av de andra ska överraska mej med blekgula eller blekrosa enkla blommor! Solandran börjar närma sig halvmetern och har fantastisk grönt bladverk... blommor lär väl ta några år.